Balıkesir DSİ Tarımsal Kuraklık Yönetiminde Önemli Adımlar Atıyor

Balıkesir DSİ Tarımsal Kuraklık Yönetiminde Önemli Adımlar Atıyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Balıkesir 25. Bölge Müdürlüğü, tarımsal kuraklığa karşı alınan önemli adımlarla dikkat çekiyor. Balıkesir Vali Yardımcısı Şükrü Kara başkanlığında gerçekleştirilen Tarımsal Kuraklık Yönetimi Değerlendirme Toplantısı’nda, Bölge Müdür V. Abdülkadir Yılmaz, kuraklıkla mücadele, çözüm ve önerileri hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

DSİ tarafından gerçekleştirilen ıslah çalışmaları kapsamında, Balıkesir’deki tüm derelerin ıslahı tamamlandı ve şu anda ıslah edilmemiş bir dere kalmadı. Balıkesir’in içme suyunun temin edildiği İkizcetepeler Barajı, taşkın koruma hizmeti ve sulama hizmeti de sağlıyor. Barajın doluluk oranı yüzde 84 ve 135 bin metreküp su bulunuyor. Bu su kaynağı, Balıkesir’in 2 yıl boyunca ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip.

DSİ Balıkesir 25. Bölge Müdürü Erol Şenöz, yaz aylarının başlamasıyla birlikte sulama alanlarına su takviyesi yapılacağını ve barajlardaki doluluk seviyelerinin yeterli olduğunu belirtti. Barajlardaki göllerde su sarfiyatları da başladı ve Balıkesir ve Çanakkale’deki doluluk oranları yüzde 80 seviyesinde. Sulama ve içme suyu ihtiyacı açısından bir problem olmadığı belirtilirken, sezona dolu girildiği vurgulandı.

DSİ Balıkesir 25. Bölge Müdürlüğü, kuraklık yönetiminde atılan adımlar ve su kaynaklarındaki doluluk oranlarıyla susuzluğa karşı etkin bir mücadele yürütüyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Sponsorlu Bağlantılar
reklam