KYZİKOS ANTİK KENTİNE ZİYARET

KYZİKOS ANTİK KENTİNE ZİYARET

17-19 Kasım tarihleri arasında Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Kültür Varlıkları ve Sürdürülebilirlik Sempozyumu kapsamında Erdek ilçesinde bulunan Kyzikos Antik Kenti ziyaret edildi.
Kyzikos Antik Kenti ve kazılar hakkında bilgi veren Kyzikos Antik Kenti Kazı Alanı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Tercanlıoğlu, antik kentte Roma, Helen ve Bizans Dönemlerine ait çok sayıda mermer sütun çıkarıldığını belirtti.
Kazı çalışmaları sırasında çıkarılan büyük bir mermer sütun hakkında bilgi veren Tercanlıoğlu, Kyzikos Antik Kenti’nde bu tür taşlardan 96 tane olduğunu düşündüklerini belirterek taş hakkında da katılımcılara bilgi verdi.
Kyzikos Antik Kenti ziyareti sonrası antik kent sınırları dışında 2 sene önce tesadüfen bulunan ve kazı çalışmaları devam eden Nekropol alanına geçildi. Burada da katılımcılara bilgi veren Tercanlıoğlu, mezarlar arasında çok güzel bir hoşgörü örneğine rastladıklarını belirterek kimsenin mezarını bozmadan ya da tahrip etmeden cenazelerini gömdüklerini söyledi.
Ziyarete; Kyzikos Antik Kenti Kazı Alanı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Tercanlıoğlu, Kyzikos Antik Kenti Önceki Kazı Alanı Başkanı Prof. Dr. Nurettin Koçhan, çok sayıda akademisyen, öğretim görevlisi, Belediyemiz Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Sponsorlu Bağlantılar
reklam