3 Ekim Dünya Habitat Günü

3 Ekim Dünya Habitat Günü

İNSANLIK İÇİN HAYIRLAR GETİRMESİNİ İSTİYORUM
1986’dan beri kutlanan HABİTAT Günü kutlamasının Balıkesir’de olmasını sağlayan UN-HABİTAT İcra Direktörü Sayın Maimunah Mohd Sharif’a teşekkür eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum şu açıklamalarda bulundu:
“Yücel Başkanımız; gelecek adına Balıkesir için önemli hizmetleri, bakanlıklarımızla birlikte uyum içerisinde gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanımızın liderliği ve Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin de teşrifleriyle, Bakanlığımız koordinasyonunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştireceğiz. Bu özel günün, tüm insanlık için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Şehirlerimiz, insanlığımızın kadim değerlerinin inşa edildiği yerlerdir. Geçmişimizdir, geleceğimizdir. Balıkesir’de meydana çıktığımızda; tarihi binaları, han ve hamamları gördüğümüzde tarihimizi, Millet Bahçelerine, parklarına baktığımızda da geleceği görebilirsiniz.

KÜRESEL ÖLÇEKTE SES GETİRİYOR
Zağnos Paşa Camisi projesi de bize bırakılan bu emanetlerin geleceğe güvenle taşınması açısından çok önemli. BM Habitat, Dünyanın tüm şehirlerinde ortaya çıkan sorunlara örnek projeler üretiyor. En önemlisi de Dünya Habitat Günü. Çarpıcı temalarla kutlanan bu gün tüm dünyada küresel ölçekte ses getiriyor. Türkiye’nin ev sahipliğinde 1-4 Ekim günleri arasında etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Her platformda Türkiye’yi ve Sıfır Atık hareketini destekleyen ve bizden biri olan Maimunah Mohd Sharif hanıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

YÜCEL BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Dünya Habitat Günü’nün dünyanın her yerinde yaşanacak eşitsizlikleri gidermesine, insanlık için yeni hikâyelerin başlamasına vesile olmasını temenni ediyoruz. Herkesi Balıkesir’imize davet ediyoruz. Tüm dünyaya Balıkesir’den mesaj vereceğimiz bugüne tüm milletimizi davet ediyoruz. Bizlerden her alanda olduğu gibi bu konuda da desteklerini esirgemeyen Maimunah Mohd Sharif hanıma çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca ilk andan itibaren çok önemli bir sorumluluğu üstlenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a, ülkemiz adına önemli bir girişime ev sahipliği yaptığı için de teşekkür ediyorum.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Sponsorlu Bağlantılar
reklam