koronavirüs geçirenler 6 ay bağışıklık kazanıyorOxford Üniversitesi araştırmasına göre…

koronavirüs geçirenler 6 ay bağışıklık kazanıyorOxford Üniversitesi araştırmasına göre…

İngiltere’de Oxford Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma sonuçlarına göre koronavirüs salgınına yakalananların 6 ay süreli bir bağışıklığa sahip oldukları ortaya çıktı. Araştırma 12 bin sağlık çalışanı üzerinde gerçekleştirildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili her geçen gün yeni bir araştırma sonuçları ortaya çıkıyor. İngiltere’de Oxford Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir araştırmada ise koronavirüs (Covid-19) salgınına yakalanarak iyileşen kişilerin 6 ay içinde yeniden koronavirüs olmalarının çok düşük bir ihtimal olduğunu belirtildi.

Herkesin merak ettiği koronavirüse yakalanıp, geçirenlerin yeniden (Covid-19) olur mu? sorusuna İngiltere Oxford Üniversitesinden geldi. Oxford Üniversitesi, 12 bin sağlık çalışanı üzerinde koronavirüs bağışıklığı araştırması gerçekleştirdi. Araştırma ekibi tarafından, 12 bin kişi 30 hafta boyunca takip edildi ve bu takip sonucunda ise ortaya çıkan rapokaydedildi. Araştırma ekibi tarafından rapora ilişkin yapılan değerlendirmede koronavirüsten iyileşen kişilerin 6 boyunca bağışıklık kazandığını belirtildi ve elde ettikleri sonuçla ilgili olarak da “iyi haber” olarak nitelendirildi.

Oxford Üniversitesi’nde görevli Bulaşıcı Hastalıklar Profesörü ve araştırmacıDavid Eyre, ” En azından kısa vadede, COVID-19 olan çoğu insanın tekrar olmayacağından emin olabiliriz. Enfeksiyondan korumanın daha uzun sürüp sürmediğini öğrenmek için çalışma devam ediyor” diye konuştu.

“KISA VADEDE KORONAVİRÜS OLMAYACAKLARINDAN EMİN OLABİLİRİZ”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Sponsorlu Bağlantılar
reklam