Türkiye’nin önemli kültürel ve tarihi değerlerini tanıtan “Yeşil Doğa” programının çekimleri, 3 gün boyunca Balıkesir’de gerçekleştirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Müdürlüğü öncülüğünde çekimleri gerçekleştiren ekip, şehrin değerlerini ekrana yansıtacak.
Tecrübeli gazeteci Güven İslamoğlu’nun hazırlayıp sunduğu “Yeşil Doğa” programının çekimleri, 3 gün boyunca Balıkesir’in farklı bölgelerinde gerçekleştirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Müdürlüğü personeli eşliğinde Balıkesir’in; doğası, insanı, kültürü ve tarihinin tanıtıldığı programda, Balıkesir’in önemli değerleri ekrana yansıyacak.
BALIKESİR’İN DEĞERLERİ TANITILDI
Balıkesir’in dünya miras listesine giren ve Kepsut ilçesi Bükdere Köyü’ne özgü deri katık peynirinin yapım aşamalarından doğal salça yapımına, manda yetiştiriciliğinden manda kaymağı üretimine kadar birçok değerin çekimini gerçekleştiren Yeşil Doğa ekibi, Balya’da yerli boz ırk büyükbaş hayvanlarının yetiştirilmesi hakkında bilgi aldı. Coğrafi işaretli Sındırgı Yağcıbedir Halısının hikâyesinden ipliğinin yapımı ve dokumasına kadar her aşamasının anlatıldığı programda, süpürge otu harmanı ve yine bölgeye özgü süpürge yapımının çekimi yapıldı.
TÜRKİYE’NİN YAŞAYAN TEK DİKİTLERİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı Belediyesi ve Balıkesir Üniversitesi işbirliği ile Jeopark alanına çevrilecek Hisaralan’ı da gezen ekip, bölgede bulunan 7-8 metre uzunluğunda içinden su gelen Türkiye’nin yaşayan tek dikitlerinde çekim yaptı.
TRÜF MANTARININ İZİNİ SÜRDÜLER
Yeşil Doğa ekibi, Karesi ilçesine bağlı Yeniköy kırsal mahallesinde bulunan ormanda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimli köpekleriyle trüf mantarının izini sürdü. Gönen’in meşhur çeltik tarlalarında da çekim yapan ekip Balıkesir’in; çok kültürlülüğüne ve doğal güzelliklerine hayran kaldı.